Mitä Tattari tarkoittaa?

Tattari on viljakasvina viljelty kasvi, josta saadaan pääasiassa siemeniä ruoanlaittoon. Tattarinsiemenet ovat pieniä ja pyöreitä, ja niitä käytetään esimerkiksi puurojen, leivonnaisten ja gluteenittomien tuotteiden valmistuksessa. Tattaria viljellään erityisesti Pohjoismaissa ja Venäjällä. Tattari on myös erittäin terveellinen ja ravinteikas vilja, joka sisältää runsaasti proteiinia, kuitua ja vitamiineja.

Esimerkkejä käytöstä

  • Tattari on gluteeniton vilja.
  • Tattari on monipuolinen ruoka-aine.
  • Tattari sopii hyvin myös makeisiin leivonnaisiin.
  • Tattari on perinteinen ruokakasvi Suomessa.
  • Tattari on terveellinen ja ravintorikas vilja.
  • Tattari on hyvä proteiinin lähde kasvissyöjille.
  • Tattaripuuro on suosittu aamupala.
  • Tattarisämpylät maistuvat herkullisilta.
  • Tattari sopii hyvin erilaisiin ruokavalioihin.
  • Tattarin viljely on yleistä Pohjois-Euroopassa.
  • Tattari on helppo lisätä osaksi päivittäistä ruokavaliota.
  • Tattarisuurimoista voi valmistaa vaikka risottoa.
  • Tattari on luontaisesti gluteeniton, joten se sopii keliaakikoille.
  • Tattari on tunnettu sen pähkinäisestä maustaan.
  • Tattarisuurimot kypsyvät nopeasti ja ovat helposti sulavia.

Synonyymit

  • hirssi
  • mulperi
  • pellava
  • speltti
  • kaura

Antonyymit

  • hirssi
  • kaura
  • ohra
  • vehnä

Etymologia

Sanan tattari alkuperä on slaavilainen. Se on peräisin venäjän kielen sanasta татарин (tatarlainen), joka puolestaan on peräisin persiankielen sanasta تاتار (tatar). Tattari viittaa myös kasviin, jota viljellään viljana ja joka tunnetaan myös nimellä tattari. Tattaria viljellään erityisesti Venäjällä, jossa se on suosittu viljalaji.

nuuskavuokralainenexhaustetanatiivistääsaksanpähkinäkohteliasaspirationkirjanpitäjä